Så langt jeg kan huske tilbake så har jeg alltid vært nysgjerrig og undret meg over de små og store tingene i livet. Som hvorfor er vi her på denne planeten? Hva er meningen med livet?

Starten på min spirituelle og åndelige reise handlet mye om å få svar. Og å få hjelp til å ta de rette valgene i livet. I 2006 fant jeg Agape Instituttet og Marit Reitan. Der lærte jeg å lytte til intuisjonen min. En dyp indre visdom. Jeg lærte reading – å «lese» meg selv og «lese» andre. Det var som å åpne en dør inn til et ukjent hemmelig rom. Men allikevel forunderlig kjent

Jeg fikk mange svar. Jeg fikk en mer indre ro. En dypere tillit til livet. Jeg begynte å stole på intuisjonen min, og bruke den mer bevisst.  Men i 2012 så begynte jeg å kjenne på at det var noe som manglet. Det frustrerende var at jeg ikke visste hva det var. Jeg begynte å lete. Og jeg «leste» på det. Men fikk ikke noen konkrete svar. Bare: «Ta et skritt av gangen. Ha tålmodighet».

I 2013 dukket plutselig HeartIQ og Christian Pankhurst opp. Jeg visste øyeblikkelig at det var dette jeg hadde lett og lengtet etter… Jeg hadde gjennom årene utviklet en selvstendighet som ikke var helt bra for meg. Jeg var ofte sliten. Manglet energi. Jeg tok ikke lett imot hjelp, ros eller kjærlighet. Jeg delte sjeldent de innerste tankene mine, bekymringene eller sorgene mine. Jeg gjorde som mange andre gjør – jeg holdt ut.  Jeg skjønte at jeg trengte hjelp til å få det bra med meg selv – og finne ut hvem jeg egentlig er.   

De fire veiene til glede i livet.

Hos HeartIQ Academy lærte jeg om de fire veiene til glede i livet. Og jeg forsto for første gang hvorfor jeg var blitt som jeg var. Og hva som skulle til for å skape en varig endring i livet.  

VERTIKAL OPP

Denne veien var jeg kjent med fra Agape Instituttet. Dette er forbindelsen til ditt høyere selv. Det finns mange navn på det. Det guddommelige. Kraften. Universet. Forbindelsen til din høyere bevissthet. Stedet du går til når du mediterer, betrakter og observerer. Det er der du knytter deg til visjonen din. Hensikten med livet. Åpner opp for tillit og evnen til å ha tro på noe som er større enn deg.  Forbindelsen til en dypere visdom og intuisjon din. Veiledning.  Hvis vi ikke har denne tilkoblingen, kan vi lett miste mening og retning i livet. Vi fungerer da gjerne fra overlevelsesmekanismer. Kan oppleve at livet er slitsomt. Og være redd for å dø. 

VERTIKAL NED

Denne retningen handler om å gjøre ord om til handling. Forbindelse til kjernen din – kroppen din. Til en dyp følelse av deg selv. Det handler om å lytte til kroppens intelligens. Til fysiske tilstander, tanker og følelser. Hvis du er koblet vertikalt ned kan du lett uttrykke det du tror på og stå opp for deg selv. Du kan føle deg trygg for å gå for det du ønsker i livet. Du kan kjenne en dyp følelse av glede.  Uten koblingen nedover blir vi slitne. Mangler energi. Blir lettere deprimerte. Eller opplever at ting blir overveldende. Vi vil være dårlig på å sette grenser. Vil mangle tilstedeværelse for å skape det vi ønsker i livet.  «Uten koblingen oppover er du i fare for ikke å kjenne igjen din egen sannhet. Uten tilkobling nedover risikerer du ikke å føle eller å kunne uttrykke din egen sannhet.» – Christian Pankhurst HQ 

HORISONTAL UT

Denne retningen handler om å uttrykke hvem du er. Det er din evne til å dele autentisk med andre din indre virkelighet. I vår verden hvor så mange strever med å være “perfekte” er det ikke noe finere enn å se noen som bare er seg selv.Det er som om det også gir alle oss andre tillatelse til å være oss selv. Det blir lettere å ta av «maskene». 

HORISONTAL INN

Betyr å motta. Ikke bare gaver eller berøring, men også energi og kjærlighet i form av oppmerksomhet og komplementer.  Hva gjør du når du får et komplement? Hvis noen sier til deg at “Du er fantastisk! Jeg elsker virkelig hva du gjør ” Svarer du da?: “Ja, MEN det var ingen ting, du er like fantastisk!”  Selvfølgelig kan det være sant, men det som er viktig er å ta imot uten å «måtte» gi noe tilbake. Og uten å avfeie det. Det kan føles ubehagelig. Men se den andre i øynene, pust godt inn og øv på å ta imot. Si: “Takk, jeg blir glad når du sier det”. Horisontal inn betyr også å tillate oss å bli berørt av det vi ser og føler i en annen.  «Denne gledesretningen inviterer deg til å stå i din fulle kraft og føle din egen storhet som reflekteres til deg gjennom andre.» – Christian Pankhurst 

Skape balanse

Det er i balansen mellom disse fire retningene at vi kan oppleve ekte glede. Det er gjennom disse fire retningene vi virkelig kan bli hjerteintelligente – emosjonelt intelligente. Så enkelt og allikevel så vanskelig! Men for meg var dette som å komme hjem. Det jeg hadde lett etter ble ikke bare en teknikk jeg lærte. Men det ble en måte å leve på.  Tiden hos HeartIQ Academy og Christian Pankhurst var utfordrende og befriende på samme tid. Mer bevissthet, undring og nysgjerrighet har gjort store endringer for meg. Jeg har mer omtanke for meg selv og andre. Jeg tåler følelsene mine. Det gjør at jeg at jeg tåler andre som de er. Jeg er mer tilstedeværende. Jeg har fått mer energi og livsglede. Bedre selvfølelse.  Jeg så at innestengte følelser, bekymringer og ubehandlede livserfaringer er kilden til alt som feiler oss. Disse følelsene er minner og avtrykk fra fortiden. Opplevelser og traumer i barneårene. Hva de har fått oss til og tro og mene om oss selv og verden. Når vi er klar over dette, så kan vi begynne å finne tilbake til den vi egentlig er både neurologisk biologisk og genetisk. Det endret måten min å kommunisere på. Triggere ble mindre og mange borte. Jeg har fått et bedre og nærere forhold til mannen min, barna mine, familien min og vennene mine. Jeg har funnet nøkkelen til opplevelse av ekte nærhet.  

Lev hjerteintelligent

Jeg bare visste at jeg måtte dele dette med andre. Jeg ville være med å bidra til at også andre kunne være hjerteintelligente i en verden som så desperat trenger mer av det. Nå trener jeg mennesker i å styrke intuisjonen sin og å leve hjerteintelligent. Så uansett hvor du er på din reise, så håper jeg at jeg at dette har gitt deg inspirasjon til å vite at du også kan gjøre en forskjell for deg selv og andre. Og selvfølgelig få mer glede! Trenger du hjelp på dette temaet eller vil vite mer ta kontakt med kontakt@awareness.no eller gå inn på www.awareness.no/awareness-skolen