«Hva mener du med at du må fortjene å ha det bra?» “Maren” nøler «Jeg må jo ha gjort noe. Gjort noe bra!» «Hvorfor kan du ikke ha det bra bare fordi du er deg?» spør jeg. «Jeg vet ikke. Jeg får dårlig samvittighet hvis jeg ikke har gjort meg fortjent til å ha det bra», svarer «Maren».

Jeg inviterer henne med på en liten indre reise. Hun setter seg godt til rette. Lukker øynene.

Pust gjennom hjertet

«Pust godt inn gjennom nesen og sakte ut gjennom munnen. Legg gjerne hånden på hjertet ditt. Pust dypt inn gjennom hjerte og ut gjennom hjertet. Pust inn gjennom hjerte og ut gjennom hjerte. Kjenn på varmen. Kjenn på kraften. Kjenn på takknemligheten for hva hjertet ditt har gjort for deg. Hvordan det har vist deg vei i livet. Til å gi. Til å ta imot. Til å nyte. Til å kjenne deg glad. Lykkelig. Kjenn på styrken i hjertet ditt. Se for deg blodet som strømmer inn og ut. Oksygenet som blir tatt imot. Og hvordan hjertet ditt gir oksygenet videre til kroppen din. Kjenn på takknemligheten for den jobben hjertet ditt gjør for deg.

Dette hjertet trengte du ikke å fortjene. Det var gitt til deg. Du behøvde ikke prestere noe. Du behøvde ikke oppnå noe. Noen ga det til deg. I kjærlighet til deg. Ga deg livet. Så lenge hjertet ditt slår så er hjertet ditt.

Mens du nå puster inn gjennom hjertet ditt. Dette kraftfulle fantastiske hjertet ditt. Så tenk på en opplevelse i livet ditt som du føler deg takknemlig for. Et magisk øyeblikk. Et vakkert øyeblikk. Stig inn i dette øyeblikket akkurat nå. Se det for deg. Se det som du så den gang du opplevde det. Hør det du hørte da. Føl det du følte da. Akkurat nå. Smil for deg selv. Legg merke til hvordan du puster. Hvordan øynene dine er. Fjeset ditt. Hvordan føler du deg akkurat nå? Kjenn på takknemligheten for dette øyeblikket. La følelsen få ekspandere i kroppen din. La den fylle hele deg…

Tenk så på annet øyeblikk som du er takknemlig for. Dypt der inne i hjertet ditt. Føl på kraften av takknemlighet. Det kan være en hendelse fra du var liten. Fra oppveksten. Eller fra nå som voksen. Det kan være fra forrige uke. Eller i dag. Et øyeblikk som du kjente var helt fantastisk. Magisk. Vakkert. Stort eller lite. Som ga deg en følelse av overveldende takknemlighet. Pust. Føl på dette øyeblikket akkurat nå. Nyt det. Fyll deg opp med takknemlighet…

Velg så en tredje øyeblikk. Et «tilfeldig» øyeblikk som førte til noe større. Noen du møtte. Noen sa noe. Noen gjorde noe. Noe “tilfeldig” som ledet deg til noe større. Hvordan du fikk en jobb. En mulighet. En innsikt. En ny venn. En kjæreste. Eller du møtte ditt livs store kjærlighet. Hva var denne «tilfeldigheten» som du er takknemlig for i dag. Vær der. Pust det inn gjennom hjertet ditt. Føl takknemligheten…

Lytt til hjertet

Tenk så på en hendelse som du ikke er ferdig med. En hendelse som ikke er gjort opp. Noe du har stått i som var vanskelig. Og si til deg selv: “det jeg trenger å fokusere på er­­­­­______”. “Det jeg trenger å huske fra denne hendelsen er ______”. “Hva er innsikten?” “Hva var det denne hendelsen førte til?” “Alt jeg trenger å huske er: ._______”. Hjertet dit vet svaret. Lytt.

Pust inn gjennom hjertet ditt. Pust ut. Takk hjertet ditt for at det er der for deg. Dag og natt. Det slår for deg. Denne vakre gaven som er gitt deg fordi du er du. Kjenn og føl takknemligheten.» –

“Jeg fikk svar!”. “Maren” smiler. “Jeg kjente det inne i meg. Jeg kjente at det var riktig”.

Ønsker du gjøre som «Maren», og ta denne reisen i takknemlighet med deg selv? Ha gjerne en notatblokk tilgjengelig, og skriv ned innsikter du får ved å lytte til hjertet ditt.

Ønsker du å få flere innsikter? Eller ønsker du å lære og lytte til deg selv? Ta kontakt med kontakt@awareness.no for mer info eller time.

Lag en fin dag!

Anne-Kjersti

Awareness – bevisst kommunikasjon og relasjon for personlig vekst og utvikling