«Dette er et brev til meg selv fra mitt fremtidige jegs stemme – et år fra nå. Jeg har skrevet dette for å hjelpe meg selv til å få mot og energi til min reise fremover i år. Selv om dette er personlig for meg, kan jeg tenke at mye av dette kanskje også gjelder for deg – for den reisen som ligger foran hver av oss de neste 11 månedene.

Kjære modige hjerte,

Jeg vil ta deg med på en reise i år. Jeg vil at du stoler på meg, fordi jeg allerede har tatt denne reisen. Jeg skal hjelpe deg på veien – og jeg kan fortelle deg at den er verdt det. Du vil bli mer av deg selv enn du kanskje kan forestille deg akkurat nå. Men jeg har vært deg – der du er nå – så jeg vet at for å tro det, må du tro på det selv!

Inne i deg – er det ei lita jente som dypt inne i seg selv – kjenner kapasiteten og begrensningene sine. Hun har en dyp lengsel for å virkelig å være seg selv akkurat som hun er. Ikke holde noe tilbake. Virkelig få blomstre og dele av gaven hun har med til verden. Noe som gir henne mot til å fortsette når hun er redd. Hun har en endeløs kjærlighet på innsiden av seg selv som hun noen ganger har vondt for å uttrykke. Men hun dypt der inne hvordan hun kan bruke denne kjærligheten til å forme livet sitt. Hun vet når hun kan bruke denne kraften for glede og berøre andre. Og når hun skal være årvåken for sin mørkere sider for å manipulere. Hun kjenner når hun presser seg selv ut over egne grenser og når hun presser andre. Hun omfavner sin indre kamp. Hun vet når hun skal sette grenser, og når hun skal gi. Hun er leken. Hun er kreativ. Hun er latter. Hun er sol. Hun er regn. Hun er stillhet. Hun er storm. Hun er modig. Hun er redd. Hun er kjærlighet. Hun er meg. Hun er også deg, og hun venter på å bli husket.

Din reise i år er å huske hvem du er. Du er alle disse tingene som jeg har sagt, og du er mye mye mer. Jeg har stått i skoene dine. Jeg vet hvordan denne jenta føles for deg. Jeg vet at hun har opplevd tillitsbrudd, stor sorg og tap. Hun manglet ikke kjærlighet. Men lærte livet gjennom gode og dårlige rollemodeller. Og jeg vet at hun har følt deg ensom. Jeg forstår smerten din. Det du dømmer, det du ikke liker, det du ikke ønsker å se, eller ikke ønsker å bli i denne verden. Jeg var der da du ble født – da du bestemte deg for at du ville være her. Jeg har stått ved din side. Jeg har sett på at du har prøvet og feilet. Jeg har også sett deg lykkes – på måter som du ikke en gang kjenner igjen. Jeg vil hjelpe deg. Jeg vil lyse veien for deg. Jeg vil fortelle deg, at alt du trenger for denne reisen allerede er inne i deg.

Jeg vet at du opplever at du sitter fast i noen områder i livet ditt akkurat nå. Og noen dager er du for overveldet til å vite hvordan du skal komme deg videre. Jeg ser at det hender du faller for de samme vanene, tar de samme valgene og følger de samme strategiene som du tidligere har gjort. Jeg kan føle oppgittheten din hver gang når du føler at du har feilet, eller når du dømmer deg selv. Hver gang du lover deg selv å aldri gjøre disse tingene igjen, og så finner du deg selv i å gjøre akkurat det! Jeg ser hvor vanskelig det kan være for deg, og jeg kjenner igjen følelsen av å være overveldet og maktesløs.

Men jeg er SÅ nær – du kan nesten føle hvem jeg er. Om jeg kunne løftet deg fremover av storheten av hvem du kunne bli der fremme i tid.  Men det er ikke slik det fungerer. Dine største gaver vil bli funnet på reisen du tar over dette neste år – din reise. Du vil ikke vite hvor dette fører deg. Men jeg lover å høste av alt du lærer om deg selv. Om livet. Som vil være mer enn alle de rikdommene du kan forestille deg. Det er en kraft i deg som venter på å bli den som du vil være. Og jeg vil spørre deg – hver dag – om du er klar til å bli med meg på denne reisen. Fordi det er på tide for deg å bestemme deg. Enten du godtar invitasjonen min eller ikke – så vit at jeg elsker deg. Jeg er læremesteren din, og jeg ser den fantastiske kvinnen som du er blitt. Jeg lover deg at jeg vil være her, for jeg lengter etter å vise deg hvem du er. Og jeg vil fortsette å gjøre det jeg kan for å nå deg. Jeg vil sende deg invitasjonen min som en pil inn i hjertet ditt – akkurat der du vet hvem du er. Er du klar til å ta denne reisen med meg akkurat nå?

Kjærlig hilsen ditt fremtidige jeg.

Dette er et brev som er oversatt og omskrevet i kjærlighet og inspirasjon fra en av mine lærere og mentorer Dan O’Neil fra HearIQ og All About Couples.