Jeg regner med at du har, som de fleste andre, opplevd å ta inn andres følelser. Som en stemmegaffel som er satt i gang hos andre og som vibrer i den samme tonen inne i deg. Energi fra følelser som strømmer fra en person til en annen…

Empati er i en god og helt nødvendig sosial egenskap. Du kan føle hvordan andre har det. Er til sted med dem. Ikke dømmende. Sier gjerne «jeg vet ikke hva jeg skal si akkurat nå, men jeg er veldig glad for at du fortalte meg dette». For sannheten er at hva vi sier, gjør ingenting bedre for andre. Det er at de føler at vi føler dem, som gjør at de føler seg bedre. Det knytter oss mennesker sammen. Vi får en følelse av å høre til.

Men har du også noen ganger følt at følelsene dine blir overveldende og at det det blir litt for mye for deg?

Hvis vi er ubevisst og har dårlige personlige grenser, kan denne energistrømmen gjøre at livet føles overveldende og ute av kontroll. Vi «blir» faktisk den andre. Vi kan føle oss ukomfortabel. Bære nag. Blir lett drama. Lettere sinte og satt ut av andre. Kopierer andre. Empatisk så «hopper vi opp i brønnen med dem» når vi i utgangspunktet skal være den som gir dem tauet slik at de får klatret opp igjen.

Det er fort gjort å la seg bli dratt inn i andres sinnsstemninger. Si du er blid og glad. Så møter du en som er sur og har en dårlig dag. Du kjenner at energien og sinnsstemningen din endrer seg. Det er da det er lett å bli fanget i diskusjoner. Dømme. Miste perspektiv. Miste fotfeste i deg selv. Bli fanget i «noens skyld». Bli et offer.

Dette er de samme energistrømmene som også utspiller seg i parforhold. Vi blir den andres drama. Partneren din har med seg sin historie fra barndommen inn i forholdet. Du vil ubevisst absorbere denne energien. Så ser han/hun på deg og ser sitt drama utspille seg her og nå. Du har tatt opp energien og begynt å spille ut energier fra hendelser i barndommen. Mange som opplever dette bestemmer seg for at partneren er problemet. Det skaper frustrasjoner og kaos. Skylder på hverandre. De bryter ut og gjør det slutt. Får seg en ny partner. Så gjentar gjerne samme historien seg igjen…..

I hvilke området i livet skaper disse energistrømmene problemer for deg?

Fordelen av å ha gode grenser er at vi forstår oss selv bedre. Tar ledelsen i eget liv. Føler mer indre styrke. Dømmer mindre. Henger oss mindre opp i bagateller. Lettere å gå for det vi drømmer om. Mindre kamp og drama. Mindre bortkastet energi.

Det handler mye om å sette gode energigrenser. Lære hvordan du kan justere energien din – auraen din – for å skape sterkere grenser. For å være mer følsom. For å vite hva som er ditt og hva som er andres. Skifte perspektiv på det du opplever. Se verden på en ny måte. Føle andre. Ikke dømme. Være lyttende. Kommunisere og respondere på en måte som knytter dere sammen. Finne den perfekte balansen mellom å forstå andre og respektere deg selv. Lære kunsten å ha sunne energigrenser. Men fremdeles være åpen og følsom for god kommunikasjon og forståelse av andre – føle dem.

Hvis du vil ha kontroll over livet ditt, så trenger du å kunne skifte fra «noens skyld» til og ta ansvar for følelsene dine. Ta ansvar for energigrensene dine. Tillate deg selv å være 100% deg selv, og gi andre tillatelse til å være 100% seg selv. Ta ansvar for deg selv uten å dømme deg selv eller andre. Husk alt handler om energi.

Dette jobbet vi med denne tirsdagen på Awareness-skolen. Vi så på auraen hvor stor den er. Vi så på når det er en fordel å ha en stor og når det er bra å ha en liten. Vi så på og jobbet med kvaliteten på membranen, hardheten, mykheten, fleksibilitet, og gjennomtrengeligheten. Slik at det er lettere å kjenne hva som er andres følelser og hva som er egne. (Ref. Jeffrey Allen)

Vil du lære mer om auraen din. Lære å sette gode energigrenser for deg selv – slik at du kan ta ledelsen i livet ditt?  (Energiworkshop 15. og 16.9.2018)

Ta kontakt med meg på kontakt@awareness.no – Anne-Kjersti