Når vi forteller til andre det som er sant for oss, så forteller vi det ofte fra det vi tror og mener er sant for oss. Vi snakker for å forsvare oss – bevise noe – beskytte eller gjemme oss.

Den nakne sannheten er noe annet. Det er åpenhet. Det som er ekte og autentisk. Det som er i pakt med det innerste inne i oss. Jeg tenker på det å nå den nakne sannheten som en reise. Være nysgjerrig. Tørre å utforske. Våge og møte alle sidene inne i oss selv – også de vi ikke liker. Ta av maskene. Ta av beskyttelsen. Ta av panseret. Et steg av gangen. Et lag av gangen. Til det ikke er noe å beskytte. Ingenting som trenger og gjemmes. Ingenting å holde tilbake. Ingenting å bevise. Å være autentisk er ikke noe man gjør – det er noe man er. Det er dette som gjør at vi kan føle hverandre. Som gjør at vi føler at vi ikke er alene. At vi kan være perfekte i vår uperfekthet.

Når du er åpen med meg, så er det noe som åpner seg inne i meg. Jeg ønsker å være mer åpen med deg.

Ja vi tar en risiko. Det er en reell fare for at noen ikke liker det vi sier. Eller ikke liker oss. Det å stoppe å late som, det koster. Men skal vi få til endringer i livet så må vi være modige. Og vi må begynne med oss selv. Vi må tåle hele oss.

Her er en øvelse som hjelper deg i denne endringsprosessen. Og jeg oppfordrer deg til å gjøre den hver dag. Still deg foran speilet. Se deg selv inn i øynene – som om det var din beste venn du har foran deg. Ta for deg episoder fra hele livet ditt. Nevn gjerne flere ting i hver kategori.

  1. Si ditt eget navn – «Jeg er stolt av deg for…»
  2. Si ditt eget navn – «Jeg tilgir deg for…»
  3. Si ditt eget navn – «Jeg lover deg at jeg…»

Her er et eksempel fra øvelsen jeg gjorde idag:

«Anne-Kjersti – jeg er stolt av deg for da du torde å holde en monolog som bakeren i Kardemommeby i 3. klasse på barneskolen.»

«Anne-Kjersti – jeg er stolt av deg for at du vågde å reise alene til Nederland å gå på HeartIQ Academy.»

«Anne-Kjersti – jeg tilgir deg for at du har vært så streng med deg selv.»

«Anne-Kjersti – jeg tilgir deg for at du ble i et arbeidsforhold av egoistiske grunner, selv om du visste at det var på tide å gå.»

«Anne-Kjersti – jeg lover deg at jeg vil si ja når jeg mener ja, og nei når jeg mener nei.»

«Anne-Kjersti – jeg lover at jeg vil stå støtt og trygt ved din side både når du har det bra og når livet er vanskelig.»

Trenger du hjelp til dette temaet ta kontakt med meg på kontakt@awareness.no – Anne-Kjersti

eller les mer her.

Inspirert av Lisa Nichols – Speak & Inspire