Den beste tiden for en ny start er nå.

«Lise» sitter foran meg. Hun er en av de du ville se på som vellykket når møter henne. Hun er vakker, blid, mamma til to, gift, og er har en ledende stilling. Men hun har det ikke bra med seg selv. Hun forteller at hun går med en klump i maven hele tiden. Hun lengter bare etter å bli kvitt den, slik at hun kan føle seg mer glad.

«Lise» forteller at hun er oppdratt til å oppføre seg bra. Ta seg sammen. Ha kontroll på følelsene. Høre på autoriteter. Gjøre som hun blir fortalt. Hun ser at alt dette bidrar til at hun binder seg i hverdagen. Alt må være perfekt. Hun er redd for hva andre tenker og mener om henne. Men «Lise» viser det ikke. Hun spiller kontrollert og selvsikker. Hun ser nå at hun bruker mye krefter på å ta seg sammen.

Gjennom samtalen så innser «Lise» at hun er veldig streng med seg selv. Og at hun forventer mye. Det er aldri noe som bra nok. Hun skjønner også at dette også fører til at hun er streng og forventer mye av andre.

Vi «dukker» bakenfor og inn i underbevisstheten hennes. Hun begynner å se konturene av en tro hun har som har satt seg fast tidlig i barneårene. «Lise» får tårer i øynene. Hun kjenner igjen den følelsen hun hadde da hun var liten. Da hun fortalte seg selv, at hvis hun ikke oppførte seg, så var hun ikke bra nok – da var hun en taper.

Hun puster tungt. Hun ser at denne indre kritikeren har hatt for stor plass. Det har ført til at hun ikke har det bra. At hun forventer for mye av seg selv og de andre rundt seg. Hun tenker på barna sine, og skjønner at det er viktig å ta tak i dette nå. Hun vil ikke at de skal bli en kopi av henne.

Det er noe som løsner inne i henne. Klumpen i maven blir mindre. Tårene renner. Men hun sier hun føler seg mye bedre. «Jeg er så glad for at jeg nå skjønner at det ikke er noe galt med meg. Men at det er de tingene jeg har gått rundt og fortalt meg selv som må endres» sier «Lise» ettertenksomt. (gjengitt med tillatelse av «Lise»)

Har du litt av «Lise» i deg?

For å starte en endring må du begynne å være ærlig med deg selv.

Slutte og gjemme deg. Slutte og gjøre deg mindre enn det du er. Våge og leve det livet du ønsker. Å ja det kan være skummelt. Men det er verdt det!

For å få tak på hva som egentlig stopper deg, må du gå bakenfor det du tror er årsaken. For det kommer ikke av frykt. At du ikke vet hva som skal til. Eller av måten du tenker på. Det er en noe dypere. Det handler om underbevisstheten din. Den «sannheten» du forteller deg selv om deg selv. Og energien du utstråler fra det.

På hvilke områder er det du holder deg selv tilbake i livet? Hva ønsker du – hva drømmer du om? Og hva holder deg tilbake fra å gjøre det du ønsker og drømmer om?

Alle følelser og tilstander har en energi. Så hvordan skal du få det bedre. Jo du må høyne energi frekvensen din og oppdatere underbevisstheten din. Vil du vite mer og ha hjelp til å gjøre dette? Ta kontakt med Awareness og Anne-Kjersti – kontakt@awareness.no